Skip to content

Multă baftă la simularea de mâine !!

March 18, 2010

Pentru că tot se apropie ”aşteptata” zi în care clasele de a 8-a vor susţine simularea de test P.I.S.A la Limba şi Literatura româna,noi,redactorii blogului şi nu numai,ţinem sa vă urăm succes,să nu vă fie frică,să nu aveţi emoţii!O să se termine mai repede decât credeţi!

Şi pentru că tot am adus vorba de asta..vă anunţ că mâine,19.03.2010  orele vor începe de la ora 15.00,ele fiind de 40 de minute,nu de 50,iar pauzele de câte 5 minute.

Din nou vă spunem.Succes !!!

Advertisements
3 Comments leave one →
 1. elevde22 permalink
  March 18, 2010 9:44 PM

  Din câte ştiu…testele PISA le vor da cei ce sunt acum a 7-a şi e ceva in gen cultură generală.Părerea mea….o mare porcărie!Cum vine un nou sinistru schimbă testul ce trebuie dat pentru admiterea la liceu.Mai nou,noul ministru a propus ca in generală să se facă 9 clase.

  Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul !

 2. elenabxd permalink
  March 18, 2010 9:51 PM

  Aceste teste PISA sunt o combinatie intre cultura generala si practica.Sa zicem de exemplu: de ce sa stii ca ”mar” este substantiv cand trebuie sa stii sensul lui in propozitie.Iar la matematica unele probleme sunt de logica.Foarte greu este acest test..

 3. March 21, 2010 10:22 PM

  este un exemplu de test PISA pe edu.ro pentru ca a fost administrat si in Romania in 2009, cu interpretari ale raspunsurilor ce urmeaza a fi declarate anul acesta.
  iei link de pe website-ul scolii 22.

  dar adevarul este ca testele PISA nu sunt pentru elevii de 13-14 ani, ci pentru cei de 15-16 ani care se pregatesc sa ocupe locuri de munca, si sunt testati pentru a vedea ce stiu sa faca elevii in mod real, practic, la finele etapei obligatorii de invatamant. Se investigheaza trei mari domenii: citire/lectura, matematica si stiinte. Performantele elevilor testati demonstreaza, pe o scala larga de valori, gradul de stapanire a domeniului respectiv… fara sa se puna o limita intre “alfabetizare functionala” si “nealfabetizare”.

  “The Programme for International Student Assessment (PISA) is an internationally standardised assessment that was jointly developed by participating economies and administered to15-year-olds in schools.”

  Ultimul test PISA analizat oficial este cel din 2006, in care Ro este pe penultimul loc din Europa, din pacate… si nici un elev roman nu a obtinut nivel de performanta TOP.

  Testarile despre care tot auziti vor fi “de tip PISA” nu exact PISA.

  Succes!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: